Life coach Amsterdam | 7Qi Praktijk voor Coaching

Het vertrouwde adres in Amsterdam waar jij centraal staat!

Over mij

Bas Brummans

Specialisaties

- Zelfbewustzijn & Authentiek leiderschap 
- Hechtingspatronen en relaties

Executive Coach

- Authentiek leiderschap & Persoonlijke effectiviteit
- Motivational coaching & mission coaching
- Div. competentie trainingen

Private Life coach: trainingen

- Psychodynamiek/bestuurskunde (Universiteit Twente/Nyenrode Universiteit)
- PPA Thomas Intl. certified coach (Thomas Intl.)
- Cognitieve coaching (Boertien/Krauthammer) 
- Professionele begeleiding bij Burnout (Wielink/van Elst)
- Relatie Coaching / attachment style counseling (D. Poole Heller)
- Neurobiology of attachment (NICABM)
- Advanced master program on treatment of trauma (NICABM)
- Inspiratie coaching & Intuitive reading (Kaivalya Tunjun)
- Flow mastery coaching (Limiting belief EMDR/neurobiological emotional clearing) (J&J Ca.USA)
- Reiki 1/2 therapist (Bas Buis)


Bas Brummans Foto
 

Kennis & Ervaring

Na een 'corporate carrière' als manager Informatisering & Automatisering in een topcare ziekenhuis en 11 jaren als Chief Projects Officer bij PriceWaterhouseCoopers (PwC) besloot ik inmiddels al weer meer dan 14 jaar geleden om als zelfstandige te gaan werken. Dit om mijn passies met mijn werk te kunnen combineren. 

7Qi Praktijk voor coaching is sindsdien goed bezocht. Referenties tref je aan op deze site, en op google, facebook en linkedIn.

Er is meer dan diploma's: ervaring, inlevingsvermogen en gerichte aandacht voor jouw specifieke setting en vraagstellng!


 

Het is belangrijk te weten 'met wie je in zee gaat' als je een coaching traject aangaat. Alhoewel ik diploma's en certificaten heb, is me echt duidelijk geworden dat niet alles diploma's behoeft, en dat diploma's geen garantie voor goede coaching en inspiratie zijn! Denk maar eens aan mensen die jou echt inspireren! Niet hun diploma's maar hun passie en bezieling, ervaringen, inzichten of menselijkheid zijn datgene wat jou kan inspireren. 

We leven in een tijd van marketing en korte wervende teksten op internet. Maar ik geloof in inhoud en de kracht van een echt authentiek verhaal. In verbinding met jezelf staan. Weten wat je wilt en weten waar jij voor staat. Sommigen houden van bescheidenheid, anderen van een enthousiast verhaal. Ik probeer het te integreren. Om open te zijn, en jou echte handvatten voor levensgeluk te geven.

Life coaching is 'hot'. Een veelheid van sites, social media posts, opleidingen, certificeringen. Persoonlijk denk ik dat het inspirerend kan zijn een dag, avond of weekend symposium te bezoeken met wijsheden op het podium en korte break out sessies. Of korte teasers op websites te bekijken of bepaalde mensen op insta of facebook te volgen. Maar instant 'even snel en klaar' coaching bestaat niet. Zeker niet als je dingen echt wilt leren en verwerken. 7Qi coaching werkt op meerdere niveaus en heeft impact. Gun jezelf de tijd en ruimte om te mogen groeien. In een veilige omgeving waar jij centraal staat. 

 
Hoe ik tot 7Qi coaching kwam

Net als iedereen, heb ik mijn eigen 'spirituele momenten' meegemaakt. Nouja, sommigen zeggen "nogal wat" momenten. Bijvoorbeeld een noodlanding met een Boeing 747 in India, of met ernstige hoogteziekte op de intensive care in Tibet belanden om maar een paar zaken te noemen.

Als gevolg daarvan werden mij een aantal persoonlijke uitdagingen duidelijk. Ik begon klassieke literatuur te lezen, deed life coaching trainingen, ik bezocht goeroes en sjamanen, en ik was te vinden in yogalessen, FLOW-trainingen en op 'bewustzijns'-bijeenkomsten. Echt ongelooflijk, als je me een paar jaar daarvoor had gekend. De jongen met een bloeiende corporate carrière, met de chique auto in mooie Italiaanse pakken, logerend in dure hotelkamers. Geld genoeg, en altijd te weinig tijd.

Ik ben dankbaar voor al (!) deze ervaringen, omdat ze me hebben geholpen te worden wie ik nu ben, en om te begrijpen dat er meer is dan "aan de top van de rots staan". Bovendien stellen deze ervaringen mij in staat om de betrekkelijkheid van veel dingen in te zien, en maken ze het mogelijk om echte empathie te ervaren met levenservaringen van anderen.

Wat je vaak ziet is dat mensen een enorme ommezwaai maken na bepaalde ervaringen. Voor mij persoonlijk was juist het combineren van eerdere zakelijke (verstandelijke) inzichten met meer inspirerende en humane inzichten, de sleutel voor het ontwikkelen van een nieuwe coaching methode: 7Qi coaching.

Ik heb geleerd dat het belangrijk is om niet alleen te vertrouwen op gedachten/geest en (ego)overtuigingen. Maar dat het ook belangrijk is om je hart/gevoel te laten spreken, je emoties te gebruiken, te werken aan een gezond en vitaal lichaam, je te laten inspireren en te weten dat je inspiratie en intuïtie belangrijk is. Waar je ook bent. Bij elke beslissing die je neemt! Zo ontstaat wat ik noem "nieuw persoonlijk leiderschap". 

Over mij persoonlijk

 

Zowel innerlijke reizen als reizen buiten inspireren mij. Ik reis dan ook al jarenlang met plezier en avontuur door Azië, Amerika, Afrika en Europa. 2018 knapte ik een oude Mercedes bus op en reed ik in een half jaar door heel Europa. Een fantastische ervaring!

Jaarlijks bezoek ik Bali voor spirituele ‘voeding’, meditatie, yoga en om te genieten van zon, zee, natuur en cultuur. Vanuit de hele wereld bezoeken mensen daar retreats voor yoga en persoonlijke ontwikkeling. Dat inspireerde mij om een Praktijk voor coaching op te zetten, geënt op zowel westerse meer cognitieve coaching technieken als op meer oosterse tradities. Ik heb deze vervat in het 7Qi model.

Ik heb gelukkig ook nog hobby's. Van paardrijden en motorrijden, zeezeilen, golf, piano spelen, koken, wijnproeverijen tot aan het bestuderen van spirituele literatuur, beoefenen van vinyasa yoga, werken met mineralen, mindfullness of mediteren. Ik bezoek regelmatig musea en events en ben ook regelmatig bij een muziekoptreden of in een gezellig café of restaurant te vinden.

7qi coaching
7qi coaching prive

December 2015 studeerde ik af aan de Foto Academie in Amsterdam. Voor mijn examenproject verbleef ik een aantal maanden op Bali om een documentaire over sjamanen (Balians) te maken. Een intensieve ervaring waarbij sjamanen bereid waren mij veel te leren over hun werkwijze. En een tijd waar ik vol respect en dankbaarheid op terug kijk. 

Ik woon momenteel in het centrum van Amsterdam. Thuis voer ik privé coaching gesprekken. Daarnaast verzorg ik zakelijke coaching en trainingen, en werk ik doorlopend aan fotografie projecten.

7Qi Praktijk voor coaching: Privé en zakelijke coaching

 

7Qi Praktijk voor Privé coaching komt voort uit een innerlijke drijfveer om een bijdrage te mogen leveren aan levensgeluk. 

Ik ben ervan overtuigd dat we meer zijn dan wat we denken of voelen. En dat het leven bestaat uit het maken van keuzes en het doorleven van de consequenties. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is niet altijd even gemakkelijk om niet ‘gewoon mee te lopen in de meute’. Onvoorwaardelijkheid, bewust ervaren van het moment en de rijkdom van alledag kunnen genieten vergt zelfbewustzijn. .

Momenteel verzorg ik  - privé life coaching - bij 7Qi Praktijk voor Coaching Amsterdam en daarnaast - zakelijke coaching - voor klanten als ziekenhuismanagement & bijvoorbeeld Philips Nederland BV (research; Cognition & Behaviour), het Anthoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, Feadship of WINK Amsterdam. 

De praktijk is momenteel gesloten.