duurzaam geluk

Duurzaam geluk, durf te leren en te verwerken

Ben je toe aan duurzaam geluk? Durf dan te leren en te verwerken.
Alle gelukspraatjes ten spijt.

Over gelukkig worden en gelukkig blijven

Hoe zorg je dat je gelukkig blijft?

We leven in tijden van korte marketing kreten. We willen snel. Snel iets anders. Snel ergens vanaf. Doorgaan en niet omkijken. Maar brengt dat duurzaam geluk? Het antwoord is: leer en clear. Leer en verwerk. En mag van jezelf blijven groeien! En doe dit niet enkel qua denken en overtuigingen (mind & ego) maar ook qua lichaam, gevoelens, emoties, bezieling en inspiratie. Want die hangen allemaal met elkaar samen! En alleen zo voorkom je valkuil gedrag.

In deze blog lees je, hoe dat werkt. En ja, het kost misschien 10 minuten i.p.v. 1 minuut om het te lezen. Maar we hebben het hier wel over je levensgeluk toch? Dat is toch wel wat minuten waard?

Resultaten geluks-industrie

Het is prachtig. De geluksindustrie groeit enorm (zie ook dit filmpje). We komen er massaal achter dat het anders kan. Anders dan dagelijks naar een baan gaan waar je niet gelukkig van wordt. Anders dan vastzitten in angsten (hoe betaal ik mijn hypotheek of huur, houdt mijn partner nog wel van me, ben ik leuk, goed, mooi, rijk, interessant genoeg?).

Maar hoe vind je geluk? En hoe voorkom je dat je continue op zoek bent en in de tussentijd vergeet gelukkig te zijn? Of hoe voorkom je dat je tijdens je tocht continue geconfronteerd wordt met 'demonen' uit het verleden. Verbroken relaties, mislukkingen, dingen waar je spijt van hebt, of erger traumatische herinneringen. Of opnieuw in valkuil gedrag beland?

Voor volle zalen horen we "focus op je geluk, en dat doe je zo.....". Mooie aanpakken om van je passie je werk te maken. Om belemmerende overtuigingen om te keren in positieve gedachten. Anderen focussen op verwerking van hun verleden. Therapeutische activiteiten. Van sjamanen bezoek tot klankschaal. Van dieet tot detox.

We leven in tijden van korte marketing kreten. We willen snel. Snel iets anders. Snel ergens vanaf. Doorgaan en niet omkijken. Maar brengt dat duurzaam geluk?

Het zou interessant zijn om eens meer inzicht te krijgen in de resultaten van deze 'geluksindustrie'. Hoeveel mensen die helemaal opgepept door een motivatie talk of een mooie satsang bijeenkomst zijn groeien duurzaam naar levensgeluk? Ben jij in staat dat mooie gevoel net na die bijeenkomst ook langer dan enkele weken vast te houden?

En begrijp me goed, ik ben een enorme voorstander van de geluksindustrie. Ze leveren allen op hun manier een bijdrage aan levensgeluk! Een alternatief voor macht, angst en consumisme. En dat is iets waar ik ook voor sta. Dankjewel allen! En ik heb een visie, een idee, en een werkbaar model (afgeleid van oude chakra wijsheid en laatste wetenschappelijke inzichten) wat ook maar een model is. Geen waarheid of dogma. Als het voor jou werkt is het mooi!

Deze blog gaat met name over het creëren van duurzaam levensgeluk. Dat doe je zelf, mogelijk met hulp van anderen.

Duveltje uit het doosje

Het is voorspelbaar. Doorgaans komt het duveltje relatief snel weer uit het doosje. Na een motivatie talk. Na een detox. Na een healing. We vallen terug in (nieuwe of oude) beperkende overtuigingen. We verwaarlozen ons lichaam, of we voeden onze verslaving aan aandacht en hulp, en gaan naar een volgende oplossing. Een enkeling weet werkelijk verandering te omarmen. De meerderheid denkt "dat wil ik ook".

Het grote geluksgeheim; leren en verwerken

Het grote geluksgeheim is eigenlijk eenvoudig. Duurzaam (!) geluk vind je, als je nieuwe patronen kunt omarmen en oude patronen (en valkuil-gedrag) werkelijk kunt integreren (niet per se loslaten). De schaduw theorie van C. Jung leert ons dat als we iets onderdrukken het zich juist manifesteert. Dat betekent dat dingen onderdrukken zinloos is. . Het gaat erom dat je dingen los kunt laten en de oorzaken van je valkuil-gedrag kunt aanpakken.

Ik ben een enorme voorstander van het volgen van je passie. Ik help regelmatig cliënten om een business plan te maken om hun passie echt waar te gaan maken. Maar het werkt enkel als je je patronen duurzaam kunt veranderen! Leren en clearen gaat over integreren. Niet negeren/wegdrukken.

Leren, clearen, plannen en evalueren en opnieuw (groeien)

Hoe maak je dat waar? Ik zou willen zeggen. Door te durven leven! Door te mogen leren en groeien. En door even tegen jezelf te zeggen: "mijn levensgeluk is belangrijk genoeg om niet even -snel-snel- in een volgende (marketing) valkuil te trappen maar gericht te mogen groeien".

Als je dat van jezelf mag kun je het dagelijkse geluk al vinden. Je mag leren en groeien van jezelf. Je leert hoe je positieve gedachten kunt hebben, en de negatieve als 'leermeesters' voor groei kunt zien. Je hoeft niet perfect te zijn.

Tegelijkertijd kun je door gericht aan je 'oude pijn' te werken, deze pijn doen transformeren in een mooie leerervaring. Het kan handig zijn dat onder begeleiding van een coach of therapeut te doen. Maar in essentie gaat het ook om je juiste mensen om je heen. Verdriet mogen uiten en mogen groeien (zonder in slachtofferschap en klagen te vervallen).

De oorzaken van je valkuil gedrag (verslaving en onderdrukking [bijv, met drugs, seks, macht, kooplust, aandacht], slachtoffergedrag, gouden kooi gedrag, dissociëren [dit werkte niet nu doe ik het omgekeerde] of discipline problemen zijn vaak verbonden met onderdrukking van een deel van jezelf. Je weet echt wel (verstandelijk) dat veel drinken of eten, niet bewegen, klagen enzovoort je weinig brengt. Maar het is dat duveltje wat maar steeds weer boven komt drijven.

Daarom hanteer ik tijdens mijn 7Qi coaching het volgende proces:

Mijn advies zou zijn: leer en clear. Leer en verwerk. En mag van jezelf blijven groeien! En doe dit niet enkel qua denken en overtuigingen (mind & ego) maar ook qua lichaam, gevoelens, emoties, bezieling en inspiratie. (je 7Qi of 7 samenhangende energieën). Want die hangen allemaal met elkaar samen!

leer

> Je bent meer dan wat je denkt of voelt (je hebt gedachten en gevoel maar je bent het niet). En al je 7Qi beinvloeden elkaar.
> Sta open voor een nieuwe manier van denken (verstand). Omhels liefdevolle gedachten, maar weet dat angst ok is als het werkelijk gevaarlijk is. En dat het zinloos is als het over piekeren van verleden of toekomst gaat.
> omhels de mantra "het is ok:". Roest niet vast in overtuigingen maar omhels ze zodra zinvol (ego).
> gevoelens weer ervaren en uiten. Deel je gevoelens met jezelf en anderen. Practice gratefulness, (self)forgiveness en reach out.
> emoties ervaren (dat kan in de zin van huilen en boosheid,, maar ook in de zin van passie, overgave en extase)
> behandel je lichaam respectvol (goede voeding, rust, beweging, yoga / meditatie)
> leer om open te staan voor je levensverhaal, jouw uniekheid (bezieling) en inspiratie
> durf van inspiratie via visionboarding naar acties te groeien (dream, design, deliver).
> stimuleer zelf-liefde. Mag leren en groeien van jezelf. Een Quick fix bestaat niet. Je hebt je hele leven om onvoorwaardelijk te mogen leren en groeien.

clear

> zie je angsten, je slechte ervaringen en eventueel zelfs trauma in de ogen.
> pas (evt. met goede gesprekken, EMDR of affirmaties) je preferente denkpatronen aan
> Doorloop in geval van trauma (eventueel onder begeleiding) een proces om te komen tot groei. Via rouw en vergeving. Eventueel met aanvullende somatische trauma relief/massage of andere alternatieve helende methoden (creatieve therapie, etc.).
> reinig je lijf. Detox, beweeg en slaap voldoende
> zet je systeem weer open voor liefde, bezieling en inspiratie. Vermijd straling en stress, zoek de natuur op en mediteer/practice mindfullness.

Leren zonder clearen is zinloos. Je vervalt weer in valkuilgedrag.
En Clearen zonder leren is niet duurzaam


Met 7Qi coaching leer je om te leren en te clearen.

 

Bezoek de website of
Bel meteen: 06 250 45 321 of maak hier een afspraak

Lees onderstaand meer over 7Qi specialisaties
 
prive live coaching amsterdam
 
relatie problemen oplossen
stress en burnout begeleiding amsterdam
spiritueel ondernemerschap
flow programma amsterdam
7qi bodyworks amsterdam
inspiratie passie bezieling amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *