Relatie coach Amsterdam| 7Qi Praktijk voor Coaching

Relatieproblemen oplossen? Maak dan vandaag nog een afspraak

Relatie coaching 

> Bestaande relatie
> Beginnende relatie
> Bindingsangst/verlatingsangst

Relatie gerelateerde coaching

> Een relatie vinden
> Relaties met kinderen van je (nieuwe) partner
> Werkgerelateerde relaties verbeteren

"De mate waarin je elkaar werkelijk (kunt) gunnen om te mogen groeien binnen de relatie,
is van grote invloed op de slagingskans van je relatie."

Allereerst:
wat hebben jullie echt nodig

Het gaat er natuurlijk allereerst om, wat jullie op dit moment werkelijk nodig hebben. Dat jullie je gehoord en begrepen voelen. En we samen kunnen bepalen welke coaching het beste bij jullie uitdaging past. Want dat, en wat voor jou werkt, staat centraal.

Ten tweede,
ervaar jij een klik

Daarnaast is het belangrijk dat jullie een klik ervaren met mij als life coach. Je kunt op deze site alvast lezen wie ik ben. Mijn kennis en vooral levens ervaring(en). Want juist die maken dat ik, naast professioneel coachen, mij echt kan inleven in jullie situatie.

Alles begint met een kennismakings gesprek

Maar of jullie werkelijk een klik met mij als life coach hebben, en wat ik voor jullie kan betekenen, ervaar je pas tijdens een goed kennismakingsgesprek. Maak daarom gerust een afspraak of bel voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

relatie coach 7Qi coaching
Ervaren coach

Je relatie coach ben ik, Bas Brummans. Een ervaren coach, niet alleen met relatie coaching, maar ook met doorleefde levenservaringen. Dat maakt dat ik begrijp wat er in relaties kan gebeuren.

Coaching met extra mogelijkheden

Mijn ervaring is dat de combinatie van 7Qi coaching en specialisatie in hechtingsstijlen (attachment patterns) veel mooie extra aanknopingspunten geeft bij relatie coaching. Het helpt je om valkuilgedrag te voorkomen en de connectie met jezelf en je partner te verbeteren.

Bespreken van relatie patronen met een coach kan voor beide partners een eye-opener zijn.

Orienteer je zorgvuldig op een coach die goed voelt

Het gaat hier over jullie levensgeluk en een relatie uitdaging. Daar investeer je toch met alle plezier serieus tijd in? Daarom vind je meer informatie over mijn gespreksstijl en ervaringen op de homepage en in het hoofdstuk over mij op deze site. Naast kennis en ervaring blijft een persoonlijke klik natuurlijk essentieel.

Een eerste stap

Een eerste stap is altijd het moeilijkst. Maar een oriënterend gesprek is gratis en vrijblijvend en brengt ook in je relatie vaak het gesprek al op gang.

Tot snel bij – 7Qi Praktijk voor Coaching | Life coach Amsterdam

Relatie behoeften


Basis behoeften

Basis behoeften van de mens zijn: erkend willen worden voor wie je bent, gehoord willen worden, en je veilig te voelen (ook als je even niet 'top' bent of even emotioneel).

Maar niet iedereen wil of kan dit in een relatie. Sommigen zoeken het op het werk of bij vrienden.

Liefde is onvoorwaardelijk(heid). Een relatie doorgaans niet. Zoveel mensen, zoveel soorten relaties. Een relatie is geen doel als zodanig. Het is een keuze. De vraag is of je deze (beiden) kunt en wilt maken.

Secure base

Dat heeft vaak te maken met het missen van een 'secure base'. Tijdens je opgroeien heb je een patroon van bevriezen, vluchten, of aanvallen aangeleerd. Ook een traumatische ervaring uit het verleden kan die innerlijke veiligheid (secure base) nog continue beïnvloeden.

Het kan dus belangrijk voor je levensgeluk zijn patronen te doorbreken. Of voor een relatie dat een van beide partners dit leert inzien, en eraan wil werken. En dat de ander dat doorziet en daar geduld voor opbrengt.

Je bent niet alleen.

In deze 'individualistische' tijd hebben we meer dan ooit behoefte aan erkenning. Maar alles begint met zelf-erkenning. Zelfliefde. Zelfacceptatie. Zelf vergeving. Pas daarna kun je dit met/naar een ander.

Voor een succesvolle relatie is het belangrijk dat je beiden mag groeien en iemand ook eens 'een hand uitsteekt' als de ander het moeilijk heeft.

Onderstaand een opsomming van uitdagingen. Misschien (h)erken je er een.

Relatie uitdagingen


Vastzitten

Je voelt bijvoorbeeld dat het ‘sprankelende’ van je relatie verdwenen is, seksueel gebeurt er weinig meer, of je ervaart een herhalend communicatie probleem. Je voelt je onbegrepen of je partner geeft aan zich onbegrepen te voelen of er zijn gevoelens van jaloezie.

Valkuilgedrag

Of een van beide partners vertoont valkuil gedrag. Slachtofferschap, trots, onredelijkheid, verslaving, emoties (agressie, paniek), vluchtgedrag, discipline problemen. Of jij of je partner blijken andere normen en waarden te hebben over 'exclusiviteit' en heeft ook een andere al dan niet geheime (seksuele) relatie.

Onveiligheid

Het kan ook zijn dat je hebt afgesproken een open relatie te verkiezen boven een scheiding. Of jij of je partner zijn gaan experimenteren of periodes van 'living apart together' (Latten). Maar dit voelt nu eigenlijk niet (meer ) goed en je twijfelt hoe nu verder.

Of herhalend (verbaal) geweld of geldproblemen maken dat jij je erg onveilig voelt.

'Ik, jij of wij?' Claim/vlucht-gedrag

Binnen een relatie kan het ook (steeds vaker) over "ik" of "jij" gaan in plaats van over "wij". Trek en duw gedrag of juist afzondering. Met als gevolg vereenzaming binnen de relatie of herhalende ruzies.

Knipperlichten / besluiteloosheid

Je relatie 'gaat steeds uit' en 'weer aan'. Een patroon lijkt zich te herhalen. En je wilt dit doorbreken maar je weet niet hoe.

Hoe/Wanneer vertel ik het?

Tot slot kan het zijn, dat er anderen ‘in het spel’ zijn en je vraagt hoe/wanneer te communiceren.

Bijv. Kinderen. Die staan natuurlijk machteloos in deze situatie.

Of je hebt samen zakelijke belangen. Maar jouw reacties of die van je partner hebben wel grote gevolgen voor de toekomst. Iets om rekening mee te houden en zaak om zorgvuldig een moment uit te kiezen.

Veel voorkomende voorbeelden:

> slecht communiceren
> te weinig tijd voor/met elkaar
> vreemdgaan ('stiekem')
> geldproblemen & piekeren
> geen rekening houden met elkaar
> onvrede over seksleven
> geen gevoelens kunnen delen/oppervlakkigheid
> dominante partner of negeren
> over afhankelijke partner of claimgedrag
> partner 'groeit' niet (meer)
> ontslag op werk & frustraties
> zelfstandige en nooit tijd

> Anderssoortige van relatie uitdagingenRelatie zoeken

Het kan ook zijn dat je het heel moeilijk vindt, om relaties aan te gaan. Of er een te vinden.

Je merkt dat je moeilijk op iemand afstapt of dat eenmaal in contact het je maar niet lukt om echt contact te maken. Jij en je partner ervaren meteen al angsten. Je knapt verbazingwekkend snel af op relaties of nieuwe relaties worden regelmatig, zonder dat je begrijpt waarom, door anderen beëindigd.

Beginnende relatie spanningen

Een andere uitdaging kan zijn, dat je bindings- of verlatingsangst ervaart in het begin van een relatie. Bij jezelf of bij je nieuwe partner.Met name bij wat 'druk' je eigen ruimte willen of juist de ander gaan claimen.

Het lijkt zelfs dat het gedrag van de ene partner het gedrag van de ander enkel intensiveert. Hoe beter jij je best doet, hoe sneller de ander afhaakt. Of hoe vaker jij vraagt om je ruimte, hoe meer de ander je ruimte lijkt te willen innemen.

Relaties met vrienden of collega's

Naast ‘partner gerelateerde’ relatie problemen kan het ook zijn dat je relatie met vrienden, met kinderen van je (nieuwe) partner of je manager of een mede eigenaar/partner ‘op scherp’ staat en dat je dat wilt veranderen.

Relatie uitdagingen hangen altijd samen met jouw relatie met 'jezelf'. Ze kunnen een perfecte aanleiding zijn om de oorzaken eens aan te pakken en te merken dat je daar de rest van je leven plezier van kunt hebben.

Afwegingen/thema's bij relatie coaching


Individueel of drie-gesprek

Relatie coaching bestaat uit gesprekken, persoonlijke ontwikkeling en een meer omlijnd plan voor verandering.

Na een (gratis en vrijblijvend) intakegesprek kies je zelf uit de mogelijkheden voor je begeleiding. Je kunt kiezen voor individuele gesprekken, maar ook een combinatie van individuele coaching met daarnaast drie-gesprekken met je partner erbij. In het laatste geval is het belangrijk dat beide partners dit willen.

Wat is jouw aandeel?

Relatieproblemen zijn altijd symptomen van een "verstoorde" verhouding tussen jou en jezelf (of natuurlijk van je partner 'met zichzelf').

Pas als partners dat inzien, en de oplossing voor fricties niet bij de ander maar zichzelf durven zoeken is er perspectief voor beiden.

Zodra je je natuurlijke, innerlijke liefde ontwikkelt, kun je gelukkig leven met en zonder een relatie. Een aanrader op dit gebied is het boek van Jan Geurtz: Verslaafd aan liefde.

Doorzie je hechtingsstijl

Een belangrijke basis voor relaties en relatieproblemen ligt in aangeleerde zgn. 'hechtingspatronen'. Dit zijn patronen die je in je jeugd aanleert op basis van je relatie met je ouders (of patronen die je vanuit latere intieme relaties hebt aangeleerd).

Zodra je deze patronen bij jezelf of je partner doorziet ontstaat er een basis voor een mooie oplossing en innerlijk geluk. Als jij of beiden mogen groeien in een relatie leer je, dat je juist verdieping in je relatie kunt krijgen als dit bespreekbaar is.

Afwegingen spiegelen

Relatie coaching helpt je afwegingen te maken.

(Hoe) kan ik veilig groeien binnen mijn relatie in mijn huidige situatie? Hoe ga ik om met de gevolgen als ik dit of dat doe of zeg? Hoe leer ik mezelf beter uitdrukken of hoe zorg ik dat ik eerder merk wat er bij de ander leeft?

Hoe vind ik een nieuwe partner of hoe merk ik of mijn (nieuwe) relatie kans van slagen heeft?

Veilige gesprekken

Relatie coaching levert inzichten op, rond jouw of jullie wijze van communiceren, en je innerlijke drijfveren en eventuele oorzaken van valkuil-gedrag. Je kunt gedachten en gevoelens in een veilige omgeving ‘spiegelen’ en mogelijk tot nieuwe inzichten over jezelf en je relatie komen. 

Alleen, maar ook samen. De aanwezige 'relatie coach' helpt voor beiden om veiligheid te ervaren. Een aanrader is ook het boek van Marchall Rosenberg: geweldloos communiceren

(Samen) Oefenen

Daarnaast kun je concreet met oefeningen aan de slag, om je beter voor te bereiden op voor je relatie belangrijke gesprekken en om je eigen gedrag beter te doorzien..

Of in driegesprekken samen oefenen met een andere en meer constructieve manier van met elkaar communiceren. Luisteren om te begrijpen, en wederzijds begrip ervaren.

Neem nu contact op en bel 06 250 45 321 of mail naar info@7qicoaching.com
of
plan zelf een afspraak voor een intake gesprek.

Helaas is er op dit moment een wachtlijst. Informeer gerust naar de wachttermijn.

Tarieven

7Qi Praktijk voor Coaching hanteert redelijke tarieven.  Tijdens je intake gesprek staan we stil bij het verwachte aantal gesprekken. Want bij 7Qi Praktijk voor coaching draait het om resultaat en tevreden deelnemers. Meer informatie over tarieven en 'strippenkaarten' lees je op de pagina -tarieven-

 
 
 
 
relatie problemen oplossen

Lees mijn populaire blog over hechtingspatronen en relatie problemen. Al door vele duizenden mensen gelezen!

Life Coach Amsterdam -
7Qi Praktijk voor Coaching

.
Bloemgracht 166-A
1015TT Amsterdam
Tel. 06 250 45 321
Mail: info@7qicoaching.com


Meer lezen over 7Qi?

Download de gratis 7Qi white paper
Privacy (lees meer)
Wat anderen zeggen: